MVM X AIA : Gempa Bumi Turkiye-Syria

RM660 of RM10,000 raised
RM
Caj Transaksi Payment Gateway .
Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: RM5,000.00

GEMPA BUMI TURKI-SYRIA

MVM x NOURSTELLA GROUP

 

TERKINI:

Alhamdulillah tim peninjau Gabungan NGO Prihatin Turkiye Syria (GPTS) sudah sampai ke Gaziantep untuk melakukan tinjauan serta menyalurkan bantuan fasal awal.

Gabungan NGO Prihatin Turkiye Syria adalah hasil gabungan 30 NGO Malaysia dan Indonesia. Kami bersatu didalam satu kumpulan bagi memudahkan sebarang pergerakan kerja kemanusiaan dan sumbangan dihantar kesana.

"Apabila kami sampai kawasan di Gaziantep, kawasan ini seperti ghost town" kata tim peninjau GPTS sejurus sampai disana tempoh hari.

Agensi bantuan kemanusiaan United Nation mengingatkan semua pihak bahawa ratusan ribu mangsa bencana yang terselamat memerlukan bantuan makanan dan tempat berlindung dengan segera. 

Jadi wakil kami yang telah sampai kesana sekarang sedang mengagihkan makanan panas bagi mengalas perut mangsa bencana tersebut.

 

Inshaa Allah selimut dan juga winter tent akan diagihkan kepada mereka untuk berteduh. Mereka sekarang berteduh didalam khemah selapis canvas tepi jalan dan ada juga yang tidur didalam kereta masing-masing.

Atas rasa tanggungjawab dan jihad sebagai umat Islam, kami akan menggerakkan dana kecemasan secara berperingkat mengikut keperluan semasa disana.

Hulurkan sumbangan anda, klik butang "Donate Now"

 Sekiranya anda mengalami masalah untuk melakukan transaksi di atas talian, anda boleh terus menyalurkan   sumbangan di dalam no.akaun bank di bawah :

  • Pertubuhan Sukarelawan Muslim Malaysia
  • Maybank : 5648 0164 7699
  • Reference : Gempa Turkiye AIA

 

Daripada Abu Hurairah R.A, beliau berkata: Rasulullah S.A.W bersabda:

 

مَنْ نَفَّسَ عَنْ مُؤْمِنٍ كُرْبَةً مِنْ كُرَبِ الدُّنْيَا نَفَّسَ اللَّهُ عَنْهُ كُرْبَةً مِنْ كُرَبِ يَوْمِ الْقِيَامَةِ، وَمَنْ يَسَّرَ عَلَى مُعْسِرٍ يَسَّرَ اللَّهُ عَلَيْهِ فِى الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ

 

“Barangsiapa yang membantu seorang Muslim (dalam) suatu kesusahan di dunia maka Allah akan membantunya dalam kesusahan pada hari kiamat, dan barangsiapa yang meringankan (beban) seorang Muslim yang sedang kesulitan maka Allah akan meringankan (bebannya) di dunia dan akhirat.” 

Riwayat Muslim (2699)

 

Sekiranya anda masih belum berkesempatan untuk menyumbang mana-mana tajaan diatas, kami juga menerima sumbangan ikhlas hati atau hanya bantu "share" kempen ini. Ia amat bermakna buat saudara Syria yang mengharapkan belas ihsan kita semua.

 

 

 

 

 

 

 

MVM X AIA : Gempa Bumi Turkiye-Syria

RM660 of RM10,000 raised
RM
Caj Transaksi Payment Gateway .
Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: RM5,000.00