Legasi Kebajikan MVM 2024

RM34,334 of RM84,000 raised
RM
Caj Transaksi Payment Gateway .
Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: RM20.00

 

PERTOLONGAN YANG DIRASAKAN KECIL BAGI KITA,

TAPI IANYA MEMBERI MAKNA YANG CUKUP BESAR KEPADA YANG MENERIMA

Kita tahu ada sesetengah di kalangan masyarakat kita yang tersepit dalam cabaran hidup terutama sekali golongan asnaf B40 dan miskin bandar. Masih ada diantara mereka yang bertungkus lumus bekerja namun tidak mendapat bayaran yang setimpal. Malah ada juga di kalangan warga emas yang tidak mampu bekerja kerana tiada lagi peluang pekerjaan buat mereka untuk menyara kehidupan mereka.

Justeru itu, dengan rasa tanggungjawab dan prihatin, MVM bertekad untuk meneruskan misi bantuan ini bagi menggerakkan kerja-kerja dan projek kebajikan demi keperluan hidup (makanan dan perubatan) asnaf dan miskin bandar, bencana alam seperti banjir dan gempa bumi dan projek kebajikan sukarelawan seperti aktiviti penambahbaikan dan pembersihan di surau / masjid, rumah-rumah asnaf, pantai-pantai, zoo negara, rumah-rumah kebajikan, rumah-rumah orang tua dan sebagainya.

Setiap projek kebajikan dan kemanusiaan yang dijalankan memerlukan kos operasi dan logistik yang sangat tinggi.

 

Secara am, dana terkumpul dari Legasi Kebajikan MVM (yang dulu dikenali Tabung Kebajikan MVM) akan disalurkan bagi operasi menggerakkan projek-projek :

Tahun lepas sahaja, projek yang MVM telah jalankan adalah sebanyak 262 projek. Bilangan penerima manfaat luar dan dalam negara adalah sebanyak 20,000 penerima. Pada tahun ini pula, kami mensasarkan lebih ramai lagi penerima manfaat yang dapat dibantu.

Antara projek yang giat dijalankan sekarang adalah Rezeki Tetangga, Green O' Go Bin dan MVM Rover Winter Syria.

 

Galeri Agihan Bantuan MVM

Namun begitu, kos perbelanjaan dalaman dan logistik seperti kos pengangkutan, kos perjalanan, kos peralatan dan kelengkapan keselamatan petugas dan sukarelawan dan lain-lain juga amat tinggi menyebabkan pergerakkan aktiviti bantuan menjadi lebih terhad.

 

Bagaimana Anda Boleh Bantu?

Kami ingin mengajak orang ramai untuk turut serta menghulurkan sumbangan ke dalam Legasi Kebajikan MVM 2022 agar petugas dan sukarelawan MVM mampu menjalankan kerja-kerja amal kebajikan dan kemanusiaan ini dengan lebih lancar, efektif dan dipermudahkan Allah swt pada bila-bila masa dalam kadar yang segera sepanjang tahun ini. In sha Allah.

Maklumat Bantuan :

  • Sasaran : RM84,000 sebulan/ RM1,008,000.00 setahun 
  • 1 tajaan : RM30 atau seikhlas hati

Hulurkan sumbangan anda dengan klik butang "Donate Now"

 

Sekiranya anda mengalami masalah untuk melakukan transaksi di atas talian, anda boleh terus menyalurkan sumbangan di dalam no. akaun bank di bawah :

  • Pertubuhan Sukarelawan Muslim Malaysia
  • Maybank : 5648-0164-7699
  • Reference : Legasi Kebajikan

 

 

Harapan kami

Apabila anda turut serta menyokong kempen tabung ini, anda telah membantu kami untuk mempunyai dana agar kami dapat menjalankan lebih banyak program kebajikan dan kemanusiaan untuk meringankan bebanan yang ditanggung oleh keluarga penerima bantuan yang memerlukan dalam dan luar negara.

“Barang siapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah SWT akan melepaskan darinya satu kesusahan pada hari kiamat." (HR Muslim)

Legasi Kebajikan MVM 2024

RM34,334 of RM84,000 raised
RM
Caj Transaksi Payment Gateway .
Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: RM20.00