Misi Bantuan Kecemasan : Pembinaan Masjid Lombok ke-5

Terima kasih atas sumbangan anda. Tajaan pembinaan masjid ke-5 di Lombok telah penuh.

Misi Bantuan Kecemasan : Pembinaan Masjid Lombok ke-5

Baru-baru ini, kita digemparkan dengan berita gempa bumi yang telah memusnahkan dan meragut ratusan nyawa penduduk di Lombok.

Lebih menyayatkan hati, bencana alam ini telah mengakibatkan rumah penduduk musnah, kemudahan seperti hospital, masjid, sekolah, dan bangunan lain turut roboh.

Kami dimaklumkan, kebanyakkan penduduk Pulau Lombok kini hanya tinggal sehelai sepinggang dan mengharapkan bantuan daripada kita sebagai saudara Islam.

Atas keprihatinan isu kemanusiaan ini, MVM telah dijemput khas oleh sebuah badan NGO Indonesia iaitu Aksi Cepat Tanggap (ACT) bagi sama-sama membantu mengumpul dana bagi pembinaan  masjid di Lombok.

ALHAMDULILLAH, tajaan untuk pembinaan 4 buah masjid telah pun penuh. Kini, kami membuka peluang untuk rakyat Malaysia menderma bagi pembinaan masjid yang ke-5 di Lombok.

Maklumat Bantuan :

  • Sasaran : 1000 tajaan
  • 1 Tajaan : RM30 sahaja
  • Jumlah keseluruhan : RM30,000

*Nota Penting :

  • Tajaan ini juga termasuk kos pengurusan bagi membantu melancarkan misi bantuan kecemasan ini.
  • Sekiranya sasaran telah tercapai dan terdapat lebihan dana terkumpul, kami mohon izin untuk menyalurkan lebihan dana tersebut ke tajaan-tajaan lain seperti tajaan makanan dan barangan asas kepada mangsa gempa bumi di Lombok.

Penting !

Selepas sumbangan dibuat, mohon email resit sumbangan ke account@mvm.org.my dengan format subjek berikut :

  • Contoh subjek email : PEMBINAAN MASJID LOMBOK

Setiap sumbangan yang tidak dinyatakan TUJUAN/PROGRAM spesifik akan disalurkan ke Tabung Awam Muslim Volunteer Malaysia.

Maklumat lanjut:

  • Pejabat Urusan Muslim Volunteer Malaysia | Tel: +603-8074 0434
  • Unit Fundraising MVM : +6012-235 6854

Sekiranya dana terkumpul melebihi sasaran yang ditetapkan, izinkan kami untuk menyalurkan sumbangan anda kepada keluarga di Lombok dalam bentuk makanan dan barangan asas.

Semoga ramai yang dapat membantu dan sama-sama turut serta dalam kempen ini. Kami doakan agar setiap sen yang dihulurkan diberkati oleh Allah swt. In sya Allah akan sama-sama kita tuai hasilnya di akhirat kelak. Amin. Jika anda belum berpeluang membantu dalam wang ringgit, anda juga boleh bantu dengan “share” kempen ini.

 

Misi Bantuan Kecemasan : Pembinaan Masjid Lombok ke-5

Terima kasih atas sumbangan anda. Tajaan pembinaan masjid ke-5 di Lombok telah penuh.